Elaborarea unor politici privind implementarea bunelor practici în ceea ce privește creșterea securității psihologice în societate.
Optimizarea schimbului de idei şi informaţii cu specialiştii din ţară şi din străinătate, prin participarea la proiecte comune, la seminarii, conferinţe, simpozioane şi congrese, iniţierea proiectelor
Diseminarea rezultatelor prin învăţare/predare/informare, transmiterea informaţiilor, a experienţei şi a bunelor practici.
Stimularea prezentării rezultatelor cercetării în publicații de specialitate și reviste de profil naționale și internaționale.
Valorificarea rezultatelor cercetării în vederea aplicării lor atât în sistemul educațional, cât și la nivel de societate.
Iniţierea şi contractarea de lucrări de cercetare – dezvoltare, inovare şi transfer tehnologic precum și valorificarea rezultatelor cercetării de interes specific instituţiei;
Formarea tinerilor cercetători prin organizarea de întâlniri periodice între specialişti, colocvii şi conferinţe, precum şi constituirea de cercuri şi colocvii studenţeşti în domeniul de cercetare a securității psihologice.
Elaborarea unor programe de formare profesională continuă pentru psihologii școlari, profesori, învățători, doctoranzi, studenți,
Implementarea programelor de informare a părinților, elevilor, studenților cu privire la securitatea psihologică.
Acordarea de asistenţă şi asigurarea expertizei la cererea unor instituţii sau persoane interesate şi colaborarea la diferite programe de cercetare-dezvoltare atât naționale, cât și internaționale.