Skip to content
- Elaborarea unor politici privind implementarea bunelor practici în ceea ce privește creșterea securității psihologice în societate.
- Optimizarea schimbului de idei şi informaţii cu specialiştii din ţară şi din străinătate, prin participarea la proiecte comune, la seminarii, conferinţe, simpozioane şi congrese, iniţierea proiectelor
- Diseminarea rezultatelor prin învăţare/predare/informare, transmiterea informaţiilor, a experienţei şi a bunelor practici.
- Stimularea prezentării rezultatelor cercetării în publicații de specialitate și reviste de profil naționale și internaționale.
- Valorificarea rezultatelor cercetării în vederea aplicării lor atât în sistemul educațional, cât și la nivel de societate.
- Iniţierea şi contractarea de lucrări de cercetare – dezvoltare, inovare şi transfer tehnologic precum și valorificarea rezultatelor cercetării de interes specific instituţiei;
- Formarea tinerilor cercetători prin organizarea de întâlniri periodice între specialişti, colocvii şi conferinţe, precum şi constituirea de cercuri şi colocvii studenţeşti în domeniul de cercetare a securității psihologice.
- Elaborarea unor programe de formare profesională continuă pentru psihologii școlari, profesori, învățători, doctoranzi, studenți,
- Implementarea programelor de informare a părinților, elevilor, studenților cu privire la securitatea psihologică.
- Acordarea de asistenţă şi asigurarea expertizei la cererea unor instituţii sau persoane interesate şi colaborarea la diferite programe de cercetare-dezvoltare atât naționale, cât și internaționale.